Inici / Viure a Sant Quirze / Agenda de la ciutat

Agenda

Conferència Sociologia- La necessitat d'una reforma horària a Catalunya- Aula d'extensió universitària -

Data

24/01/2018

Hora

18 A 20 hores

Organitza

Aula d'extensió Universitària

Col·laboració

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Activitat adreçada a:

Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com

Lloc

Casal d'Avis - Sala d'actes


Conferència Sociologia, la necessitat d'una reforma horària a Catalunya.  Dirigida per Salvador Cardús i Ros, Doctor en Econòmiques.


  


Breu resum de la conferència:


La reforma horària que volem dur a terme a Catalunya parteix d’uns principis clars En primer lloc, s’entén que el principal objectiu és el d’aconseguir un millor benestar individual i col·lectiu. Per tant, i molt principalment, es tracta d’aconseguir un millor ordre alimentari, disposar de les hores de son necessàries per a un descans satisfactori i afavorir les condicions d’una millor educació i èxit escolar. També, és clar, és fonamental afavorir unes millors condicions de treball que, alhora que incrementin la productivitat, afavoreixin la salut, redueixin l’accidentabilitat i millorin el clima de treball. En segon lloc, es considera molt rellevant l’increment del temps de lliure disposició personal, expressió d’allò que es podria definir com a “una nova mesura de la llibertat”. És a dir, un temps per a l’autorealització personal, obert a la vida associativa i al voluntariat, i les pràctiques culturals en general. Finalment, és en l’organització del temps que s’expressen –i es reprodueixen- de la manera més clara possible les diferents formes de desigualtat social –de gènere, econòmiques, culturals...- i, per tant, és actuant sobre aquesta organització horària que també es pot ser eficaç a l’hora de reduir-les.


  


 


Curriculum:


Doctor en Econòmiques. Professor de Sociologia a la UAB. Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia (2009-2011). Ha fet estades de recerca a les Universitats de Cambridge, Cornell (EUA) i al Queen Mary College de Londres. Ha estat professor visitant a la Universitat de Stanford.


 


És investigador en temes de religió, joventut, mitjans de comunicació, immigració i identitats. Ha publicat, entre d’altres, Saber el temps, El desconcert de l’educació i Ben educats.


Escriu als diaris ARA, La Vanguardia i Diari de Terrassa. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, del Consell Assessor de la Transició Nacional i del Consell Assessor per a la Reforma Horària del govern de la Generalitat de Catalunya.


 


Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com


 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto