Inici / Viure a Sant Quirze / Salut i serveis sanitaris / Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

PROMOCIÓ DE LA SALUT

La missió del Servei de Salut de l'Ajuntament és la de treballar per millorar la salut de la població de Sant Quirze del Vallès mitjançant accions de protecció de la salut i el desplegament de polítiques de promoció d'hàbits i estils de vida més saludables.

 

La promoció de la salut és el conjunt d'actuacions, prestacions i serveis destinats a fomentar la salut individual i col·lectiva i a impulsar l'adopció d'estils de vida saludables per mitjà de les intervencions adequades en matèria d'informació, comunicació i educació sanitàries.


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix un estil de vida saludable com el resultat d’una sèrie d’ hàbits que permeten un estat de complet benestar físic, mental i social. Això implica temes com l’alimentació, l’exercici físic, la prevenció de la malaltia, la feina, la relació amb el medi ambient i el descans adequat, la recreació i l’activitat social.


El tipus d’alimentació, fer una vida activa o sedentària, la manera com ens relacionem amb els altres, són actuacions importantíssimes per tal de conèixer quines opcions són les més saludables, capacitar a la població per a dur-les a terme i, també per a que les opcions saludables siguin més fàcils d’adoptar o que, com a mínim, es converteixin en més atractives.


Així mateix, el servei de Salut Pública, promou i participa en actuacions comunitàries i plans intersectorials, dirigits a facilitar un accés equitatiu als recursos comunitaris i també per a empoderar a la població per millorar les seves condicions de vida.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto