Inici / Participació i transparència / Processos participatius / Reglament Orgànic Municipal (ROM) i de Participació

Reglament Orgànic Municipal (ROM) i de Participació

Reglament Orgànic Municipal (ROM) i Reglament de Participació

 


 


El ROM és una eina legal pròpia que regula l'organització i el funcionament d'un consistori.

El 8 de febrer de 2017 es va celebar un acte participatiu en la sessió oberta a la ciutadania per rebre informació sobre l'inici del procés de l'elaboració del Reglament Orgànic Municipal (ROM)  i en la qual qualsevol persona o entitat ha pogut fer les consultes. En l'apartat relacionat es pot veure la presentació completa que es va fer d'aquesta sessió.

El ROM es va aprovar inicialment, per unanimitat, a la sessió plenària del 25 de maig de 2017, com a  eina que regula l’organització de l’Ajuntament, el funcionament dels òrgans de govern, l’estatut dels membres del Consistori i la del personal directiu de l’Ajuntament.

L'aprovació definitiva, amb el seu text íntegre, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona del 19 d'octubre de 2017.

El ROM és el pas previ a la creació del Reglament de Participació Ciutadana, el qual s'està treballant per establir un marc normatiu que defineixi i reguli els canals de relació entre l’Ajuntament i la ciutadania, entitats i col·lectius ciutadans i a l'objecte de millorar la qualitat democràtica, coresponsabilitat en la presa de decisions i disposar dels drets de la ciutadania. Tal com detalla el Pla d'Actuació Municipal (2015-2019) està previst que durant el primer trimestre de 2019 es pugui aprovar la seva reglamentació.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto