13/01/2020

Aprovat el Pla de Sensibilització del primer semestre de l’any

Una cinquantena d'activitats divulgaran els valors de la solidaritat, la tolerància i la diversitat cultural

La Junta de Govern Local ha aprovat la programació del primer semestre del Pla de Sensibilització. Es tracta de les activitats elaborades i consensuades en la Mesa de Solidaritat, on hi ha representants de l’ajuntament i les entitats solidàries locals i que recull una cinquantena de propostes.
 
Les activitats aprovades estan orientades a tots els públics i són molt diverses. En aquest sentit, hi ha programats des de cinema, fins a teatre o projeccions de pel•lícules. També s’organitzen exposicions com ara la que durant tot aquest mes de gener es pot veure a l’Espai Maria Mercè Marçal: “Maternitat al Senegal”, organitzada per Acció Solidària del Vallès i Cooperación y Ayuda. També al gener, aquest proper cap de setmana, es pot veure l’obra de teatre “Un joc perillós”, a càrrec d’Onze al Teatre, i gràcies a l’organització també d’Acció Solidària i Cooperación y Ayuda. De fet, la mateixa entitat organitza el dia 24 el Cinema Cultures: “El fill de l’altre”.
Les activitats continuen durant tot l’any. L’exposició de “Maternitat al Senegal” rotarà per diferents equipaments. A aquesta s’hi sumen altres com “Les raons de la cooperació” que del 5 al 29 de febrer es podrà veure a la Biblioteca; o “UNSAFE, sobreviure a un món insegur”, durant tot el mes d’abril a Can Feliu i al maig a l’Espai Maria Mercè Marçal.
Un any més, els contes solidaris protagonitzen part del cicle, fomentant propostes de gran valor, com “La formiga i la cigala”, “La planta presumida” o “La guilla o el raïm”, que es podran veure al llarg de l’any i que l’entitat Nuevos Pasos fa possible.
Un altre de les propostes rellevants de l’any en l’àmbit de la cooperació serà la Festa de Comerç Just i Finances Ètiques, que enguany se celebrarà el 17 de maig. El parc de les Morisques acollirà aquesta iniciativa, juntament amb el VII Mercat Vintage i la fira de Consum Conscient. També hi haurà espectacles infantils.
La música té el seu espai en aquest Pla. Al març es podrà veure el concert de “Cris Rock Band”, a la Masia de Can Barra i al juliol no faltarà a la cita la ja consolidada Festa Cubana, gràcies a l’Ateneu del Món.
Les entitats que formen part de la Mesa de Solidaritat i que participen en aquest Pla són: Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda, Ateneu del Món i Nuevos Pasos. També participa en el Pla la Plataforma Benvingudes Refugiades.

 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto