15/04/2020

Personal docent de l'Escola Municipal d'Adults comparteix amb altres escoles la situació provocada pel confinament

L'objectiu de les trobades en línia és posar en comú les diferents situacions d'escoles per continuar formant i acompanyant

Professorat de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera participa des dels inicis del confinament en reunions d’equip amb altres docents d’escoles de persones adultes, de diverses poblacions de Catalunya, per posar en comú les diferents situacions en què es troben. L’objectiu és també fer visible l’ensenyament de les persones adultes. En relació a aquestes trobades, han publicat un article que adjuntem en aquesta notícia, i que volen fer extensiu arreu. En el mateix, comuniquen que formen part de l’equip EPA de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma i que malgrat les quatre setmanes que es troben confinats i confinades, mantenen el contacte per donar-se suport i cuidar-se.


 
Les trobades també serveixen com a suport per buscar recursos i fórmules per desenvolupar la feina en condicions. Destaquen que les primeres setmanes han estat especialment dures per la constant demanda d’informació de l’alumnat i l’adaptació als nous mètodes i tecnologies per part de tothom.
 
El text també manifesta que la situació de la docència, a partir d’aquest 2020, es veurà afectada d’una forma singular, i haurà de fer un canvi de paradigma: “la formació de persones adultes, que ha lluitat al llarg de tants anys per fer-se visible, per assolir el seu espai en el món educatiu, amb totes les dificultats que comporta el treball en uns ensenyaments menystinguts per les administracions (sempre ha estat la germana pobra i oblidada), avui, en aquest moment de crisi vital, aixeca la veu per fer saber a tota la ciutadania, i especialment a totes les persones que en algun moment han utilitzat les aules, que el personal docent estem aquí per ajudar-les, per no deixar ningú pel camí i que ens hi deixarem la pell per tal de poder aconseguir-ho”.
 
Finalment, el professorat aposta per no defallir i continuar acompanyant els col·lectius més vulnerables,continuant ensenyant, formant, acompanyant i orientant.
 
 

Formació d'adults en confinament

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto