14/03/2019

S'extremen les mesures de prevenció d'incendis forestals

A partir de demà, 15 de març, cal tenir en compte algunes prohibicions per evitar perills

El proper divendres 15 de març entra en vigor la Llei que fa referència a les mesures de prevenció d’incendis forestals. Aquesta estableix que està prohibit llençar objectes encesos o abocar residus de qualsevol tipus a tots els terrenys forestals del nostre terme municipal, i a la franja de 500 metres que els envolta. A més, entre el 15 de març i el 15 d’octubre, està prohibit: encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat; llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc; la utilització de bufadors o similars en vies que travessin terrenys forestals; i queda exclosa la prohibició dins de les àrees recreatives i en parcel·les urbanes la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires.


Quan l’índex de perill d’incendi sigui extrem, se suspenen totes les autoritzacions i queda absolutament prohibit encendre cap tipus de foc, incloses barbacoes de qualsevol mena o fumar. També es prohibiria la circulació de vehicles pels camins forestals excepte que estiguin vinculats a les finques de la zona i a aquells que pertanyen a l’administració i als serveis públics.
Entre el 16 d’octubre i el 14 de març caldrà efectuar la contaminació prèvia de les activitats amb risc, mitjançant escrit, al Departament d’Agricultura o bé a l’Ajuntament de Sant Quirze, qui el remetrà al Departament.
Trobareu el ban amb el detall de les indicacions en el document adjunt a aquesta notícia.
 

BAN Incendis forestals

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto