16/03/2023

L’Ajuntament activa un pla d’actuació municipal per garantir l’abastament d’aigua a les zones afectades pel trencament d’una reguladora de pressió

SQVaigua ha informat que canviarà avui mateix la reguladora de pressió que ha motivat incidències en cadena a la xarxa d’abastament d’aigua

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha activat un pla d’actuació per garantir l’abastament d’aigua, que s’ha hagut de tancar perquè una de les principals reguladores de la pressió  ha deixat de funcionar provocant diverses fuites. Aquesta reguladora està ubicada a Ronda Santa Julita i afecta les zones del Mas Duran i centre urbà, on des d’ahir al matí s’han registrat fins a 11 incidències.

El fet que la reguladora no controli la pressió ha motivat que s’hagi hagut d’abaixar-la per evitar més fuites i, també, ha calgut tancar el subministrament en els llocs on hi havia avaries. Això ha fet que gran part del poble, a les zones del Mas Duran, centre urbà, los Rosales, Poble Sec i Can Tuset no hagin tingut aigua.

En una reunió d’urgència, l’Ajuntament ha activat un pla bàsic municipal per garantir l’abastament d’aigua potable a les zones afectades. Una de les accions és posar a disposició de la ciutadania 32.000 litres d'aigua en dipòsits en diverses ubicacions:


  • Carrer Sabadell - Barcelona (3.000 litres)
  • Plaça Sant Jaume (10.000 litres)
  • Av. Camí del Mas (entre Santa Julita i Montserrat Roig) (10.000 litres)
  • Av. Camí del Mas - Manso (3.000 litres)
  • Carrer Joan Oliver (davant de l'Escola Bressol El Patufet) (3.000 litres)
  • Plaça d'Anselm Clavé - Pau Casals (3.000 litres)

També es distribuiran garrafes d’aigua des de l’Ajuntament a partir de la una del migdia, se'n faran arribar a Los Rosales-Poble Sec, i s’està vetllant perquè equipaments com residències i escoles tinguin garantit el subministrament.

Tall urgent per reparació
Avui a les 12 del migdia es tallarà l’aigua a tota la zona afectada (centre urbà) per fer la reparació d’urgència. Es preveu que, si no hi ha cap complicació, es podria restablir el servei al voltant de les sis de la tarda. No obstant això, encara caldrà seguir amb les reparacions puntuals d’algunes de les fuites, fet pel qual alguns carrers podran tenir talls que es miraran de minimitzar al màxim.

També s’ha acordat estudiar mesures compensatòries per a l’activitat econòmica que s’hagi pogut veure afectada.
 


Avui a les 19 hores, l’Ajuntament ha convocat una reunió informativa a la Patronal per tractar la situació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de Sant Quirze del Vallès. Aquesta està oberta a tota la ciutadania. 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto