Català  |  Contacte

Home | Pacte Educatiu Sant Quirze | TALLER: EL CIRCUIT OCULT DELS MINERALS CONGOLESOS

TALLER: EL CIRCUIT OCULT DELS MINERALS CONGOLESOS

Cooperació

Entitat organitzadora MESA DE COOPERACIÓ
Descripció de l'activitat

Taller organitzat per La Lliga dels Drets dels Pobles. Es treballa en petit grup i promovent la recerca i anàlisi de la informació per part dels propis alumnes. Cada grup disposa d’un DOSSIER DE TREBALL que orienta els alumnes en la seva recerca i reflexió. Cada dossier marca la temàtica de la seva recerca i disposa dels materials necessaris per dur-la a terme (articles, pàgines webs, fonts). Els temes són els següents: Grup 1: Fitxa de la República Democràtica del Congo. Conèixer la RDC, situar-la geogràficament, descriure el país i comparar-lo amb l’Estat Espanyol. Grup 2: Els recursos naturals congolesos. Conèixer quins recursos hi ha a la RDC, situar-los al mapa i reflexionar sobre les dificultats de la població de la RDC per accedir als recursos Grup 3:L’extracció del Coltan. Conèixer el coltan, situar al mapa les mines de coltan i elaborar una llegenda que expliqui la relació entre el Coltan i els Drets Humans Grup 4: Com surten els minerals. Descriure les Infraestructures de transport de la RDC i conèixer el procediment que caracteritza les rutes de sortida del Coltan i la seva transformació. Grup 5. Les empreses electròniques. Identificar el vincle entre els minerals de la RDC i els productes que consumim diàriament. Cada grup ha d’elaborar un POWER POINT ( o mural) exposant les seves conclusions de la temàtica treballada. Es presenta davant la classe, amb l’objectiu que cada grup conegui el treball dels seus companys/es i tingui una visió global de la problemàtica de l’extracció del Coltan. Metodologia: 3 sessions . El taller es divideix en tres sessions. Les dues primeres sessions ( recerca i elaboració del Power point) es realitzen amb el professor/a. La última sessió (presentació de les conclusions i debat) es treballa conjuntament amb les tècniques de la Lliga dels Drets dels Pobles. Per més informació: http://www.perillderiqueses.org

Objectius de l'activitat Objectiu 1: Conèixer la problemàtica que engloba l’extracció, l’explotació i comercialització del coltan congolès, i reflexionar sobre els vincles que s’estableixen amb el nostre consum. Descobrir de primera mà les riqueses naturals que posseeix aquest país, les dificultats de la població local per accedir-hi i la vinculació d’aquestes riqueses amb el conflicte.

Objectiu 2: per a l'institut, obtenir recursos per elaborar el manifest del Dia Internacional del Dret dels Infants. Enguany es proposa el tema de l'accés als recursos.
Públic al que va dirigit JOVES A PARTIR DE 15 ANYS
Assistents màxims 25 persones
Lloc Centre Escolar
Data d'inici de l'activitat 01/10/2014
Data de fi de l'activitat 21/11/2014
Observacions sobre l'horari Es pot realitzar durant el mes d'octubre i/o novembre, en horari lectiu
Data d'inici de les inscripcions 02/09/2014
Data de fi de les inscripcions 30/09/2014
Responsable de l'activitat Marta Fernández
Forma d'inscripció Mitjançant correu electrònic a marta.fernandez@santquirzevalles.cat
Telèfon de contacte 93 721 68 00 (ext. 5227)
Correu electrònic marta.fernandez@santquirzevalles.cat