Castellano  |  Contacte

Home | Notícies | Alumnat de l’IES Sant Quirze guanya una borsa d'estudis per millorar l'aprenentatge d'idiomes al Canadà

Alumnat de l’IES Sant Quirze guanya una borsa d'estudis per millorar l'aprenentatge d'idiomes al Canadà

05/10/2011

El premi és el resultat d'un treball sobre Catalunya i el Quebec

 Més d'una trentena d'alumnes de l'Institut de Sant Quirze han començat el curs 2011-2012 al Canadà gràcies a una borsa d'estudis de la convocatòria Aprenentatge Actiu d'Idiomes 2011 promoguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes, de tercer i quart d'ESO, s'han desplaçat a Montréal del 9 al 25 de setembre juntament amb els tres professors que han coordinat pedagògicament el projecte, docents de les matèries de francès, ciències experimentals i matemàtiques. 


El treball guardonat es centrava en comparar, trobar similituds i particularitats entre el Quebec i Catalunya, dues nacions sense estat però amb cultura i institucions pròpies on la tecnologia i la ciència són factors clau per al seu desenvolupament econòmic. Els i les alumnes van produir una pàgina web bilingüe en francès i català amb continguts multimèdia centrats en camps diversos com ara la societat, la llengua o la biotecnologia. 
Québec és una província de parla francesa del Canadà amb una població similar a la de Catalunya, uns 7,5 milions de persones, però amb una superfície 52 vegades més gran. L'experiència dels nois i noies en la producció d'aquest projecte ha estat molt enriquidora tant durant el curs com durant l'estada al Canadà, on han pogut fer una immersió en la cultura i la llengua del país, fent enquestes i classes de francès a la Universitat de Québec. La delegació quirzetenca també ha pogut gaudir d'activitats culturals i lúdiques diverses a banda de conviure amb les famílies que els han acollit.
Per poder veure el projecte guardonat amb aquesta borsa d'estudis i desenvolupat per nois i noies de l'Institut Sant Quirze, podeu fer clic en el següent enllaç:

https://sites.google.com/site/catalognequebec/